CONGRÉS 2011
27/05/2011
Congrés Internacional Dones i Literatura. 2011

Entre els dies 6 al 9 de setembre de 2011 se celebrarà el Congrés Internacional Dones i Literatura. Entre l'Edat Mitjana i el Renaixement.

GALERIA D'IMATGES
NOTÍCIES DE CONGRESSOS
10/09/2011
Congrés Dones i Literatura. 3a i última jornada

Enllaç Levante Enllaç Las Provincias Enllaç Diario Crítico Enllaç Literanuta.es

09/09/2011
Congrés Dones i Literatura. 2a jornada

 La segona jornada del Congrés continua avançant amb la participació d'especialistes i professors com ara Meritxell Simó, Júlia Butinyà, Isabel Grifoll, Anna M. Annicchiarico, Joan M. Furió, Ana Isabel Peirats, Montserrat Piera, Vicent Escartí i Mateu Rodrigo, tot repassant a través de les seues ponències i intervencions els diferents temes inclosos al programa del Congrés..    Enllaç Levante

08/09/2011
Congrés Dones i Literatura. 1a jornada

Com era de suposar, veient la relació d'especialistes en les diferents matèries que s'havien donat cita en la primera jornada del Congrés, els mitjans de comunicació, com ara el diari Levante, el Periòdic Digital i el País, han recollit, amb molta intensitat, les diferents exposicions realitzades pels participants. Professors i especialistes de la talla de Danielle Réginer-Bohler, Albert Hauf, Dominique de Courcelles, Antonio Cortijo, Eukene Lacarra, Tomàs Martínez, Vicent Martines, Ximo Company i Rosa...

07/09/2011
Els mitjans de comunicació recullen la inauguració del Congrés Dones i Literatura

Els mitjans de comunicació impresos i digitals de la Comunitat Valenciana, en la seua última edició, recullen la celebració de la jornada inaugural del Congrés Dones i Literatura, que ha tingut la seua presentació pública a la Llotja  de València, amb assistència de destacades personalitats de la vida política i cultural valenciana. Enllaç Periòdic Digital Enllaç Levante Enllaç El País Enllaç Diario Crítico Enllaç...

06/09/2011
Inauguració del Congrés Internacional Dones i Literatura

A les 19 horas, a la Llotja de la ciutat de València, s'inaugura oficialment el Congrés Internacional Dones i Literatura. L'acte inaugural comptarà amb les màximes autoritats de la Generalitat Valenciana, la Diputació Provincial de València i de la ciutat de València, Posteriorment als parlaments de les autoritats convidades està prevista la presentació de l'espectacle Trilogia de Dones Medievals, a càrrec  d'Antonia Bueno, que realitzarà una revisitació...

30/07/2011
L'acte de presentació del Congrés sobre Dones i Literatura a la premsa

Els diaris impresos i digitals recullen la presentació realitzada per la diputada de Cultura, Mª Jesús Puchalt, del Congrés Dones i Literatura, que se celebrarà a València entre els dies 6 al 9 de setembre. Enllaç El Periódico Digital  Enllaç ABC

10/06/2011
Programa del Congrés Dones i Literatura

Els treballs preparatoris per a la celebració del Congrés han donat els seus fruits. Al programa adjunt destaquem el conjunt d'especialistes i les matèries sobre les quals es tractarà al Congrés Dones i Literatura. Entre l'Edat Mitjana i el Renaixement. A celebrar del 6 al 9 de setembre de 2011 a València.  La Institució Alfons el Magnànim ha treballat amb la mayor ilusión per posar al servici dels congressistes i la societat valenciana la més àmplia mirada sobre la...

01/05/2011
Com pot inscriure's el professorat per assistir al Congrés?

Per asistir al Congrés Internacional Dones i Literatura que se celebrarà a Valèncía entre els dies 6 al 9 de setembre de 2011, el professorat de valencià haurà d'omplir la sol·licitud que s'adjunta a la present informació.

ALTRES CONGRESSOS
01/05/2013
2013. Any Roís de Corella.

2013 ANY ROÍS DE CORELLA

 

            El propòsit fonamental que ens porta a declarar el 2013 any Roís de Corella* és el de recuperar del relatiu oblit en què es troba, a este escriptor, poeta i teòleg valencià, probablement el menys conegut i el menys estudiat dels autors clàssics valencians, a pesar que fou un innovador en el camp estricte de la poesia, un dels grans autors del que es va denominar valenciana prosa i dels que introduiren les lletres valencianes en l'estètica i tècniques renaixentistes.

Com és tècnica acreditada en la IAM, es faria per mitjà d'un Congrés Internacional que estudie la seua figura i el seu període històric, activitat intel·lectual que hauria de reforçar-se amb sessions poètiques i de creació literària, activitats a desenrotllar en col·laboració amb altres organismes o institucions públiques.

 

            PROPOSTA

 

            Que la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació provincial declare l'any 2013 “Any Roís de Corella”, i en conseqüència s’encarregue al director de la IAM la programació d’activitats i edicions de llibres en memòria de tan il.lutre escriptor valencià, recerca de patrocinadors i entitats col·laboradores, edicions i activitats que, amb els detalls oportuns i quantificacions econòmiques, es presentaràn de nou a este Consell d'Administració en la seua propera reunió.

 

*Joan Roís de Corella (Gandia?, 1435 - València, 6 d'octubre de 1497), fou un escriptor, poeta i teòleg medieval valencià, autor de poemes i proses mitològiques i religioses. Estava emparentat amb el comte de Cocentaina i es va relacionar amb el poeta Ausiàs March, trenta anys major que ell. Coetani de Joanot Martorell, entre 1446 i 1449 va participar en l'edificació del Reial monestir de la Trinidad, i un fort dinamitzador de la vida cultural i intel·lectual del moment. És sens dubte un dels autors clau en la transformació de la literatura medieval a la literatura renaixentista, dotat d'un estil propi en el marc de la "valenciana prosa".

 Valencia 30 de Octubre de 2012

31/10/2012
El Consell d'Administración de la IAM aprova la declaració de l'any Roís de Corella per al 2013

2012 ANY ROÍS DE CORELLA

 

            El propòsit fonamental que ens porta a declarar el 2012 any Roís de Corella* és el de recuperar del relatiu oblit en què es troba, a este escriptor, poeta i teòleg valencià, probablement elmenys conegut i el menys estudiat dels autors clàssics valencians, a pesar que fouuninnovador en el camp estricte de la poesia, un dels grans autors del que es va denominar valenciana prosa i dels que introduiren les lletres valencianes en l'estètica i tècniques renaixentistes.

Com és tècnica acreditada en la IAM, es faria per mitjà d'un Congrés Internacional que estudie la seua figura i el seu període històric, activitat intel·lectual que hauria de reforçar-se amb sessions poètiques i de creació literària, activitats a desenrotllar en col·laboració amb altres organismes o institucions públiques.

 

            PROPOSTA

 

            Que la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació provincial declare l'any 2012 “Any Roís de Corella”, i en conseqüència s’encarregue al director de la IAM la programació d’activitats i edicions de llibres en memòria de tan il.lutre escriptor valencià, recerca de patrocinadors i entitats col·laboradores, edicions i activitats que, amb els detalls oportuns i quantificacions econòmiques, es presentaràn de nou a este Consell d'Administració en la seua propera reunió.

 

*Joan Roís de Corella (Gandia, 1435 - València, 6 d'octubre de 1497), fou un escriptor, poeta i teòleg medieval valencià, autor de poemes i proses mitològiques i religioses. Estava emparentat amb el comte de Cocentaina i es va relacionar amb el poeta Ausiàs March, trenta anys major que ell. Coetani de Joanot Martorell, entre 1446 i 1449 va participar en l'edificació del Reial monestir de la Trinidad, i un fort dinamitzador de la vida cultural i intel·lectual del moment. És sens dubte un dels autors clau en la transformació de la literatura medieval a la literatura renaixentista, dotat d'un estil propi en el marc de la "valenciana prosa".

 Valencia 30 d’octubre de 2012

11/05/2012
Congrés Internacional "Els Valencians en el Compromís de Casp i en el Cisma d'Occident"

Durant els dies 4 al 7 de setembre se celebrarà a València el Congrés Internacional Els Valencianos al Compromís de Casp i al Cisma d'Occident.

Tot seguit es publica el calendari del Congrés amb la inclusió dels ponents, les ponències que s'impartiran i els horaris de les jornades del Congrés.

Any Vicent i Bonifaci Ferrer

 

CONGRÉS INTERNACIONAL

ELS VALENCIANS EN EL COMPROMIS DE CASP

I EN EL CISMA D’OCCIDENT

del 4 al 7 de setembre de 2012

  

Dia 5                                      El Compromís de Casp

 9'30 hores. Flocel Sabaté i Curull. (Universitat de Lleida)

Els regnes de la Corona d'Aragó davant el Compromis de Casp

 10'45 hores. Rafael Narbona. (Universitat de València)

El próleg del Compromís de Casp a València.

 11'30 hores. José Ángel Sesma. (Universitat de Saragossa)

La intervenció de la societat urbana al desenvolupament de l’interregne.

 12'15 hores. Francisco Gimeno Blay. (Universitat de València)

El diari de sessions del Compromís de Casp. Manuscrits mitgevals.

 13 hores, Eduard Mira. (AVL-Universitat d’Alacant)

Els drets dinàstics al Compromís de Casp.

 

Dia 6                           El Cisma d’Occident i els gemans Ferrer

9'30 hores. Alfonso Esponera. (Facultat Teologia de València)

Els germans Ferrer al Compromís de Casp (1412). Estat de la qüestió.

10'45 hores. Marco Antonio CoronelRamos. (Universitat de València)

L'actitud dels regnes europeus davant el Cisma.

11'30 hores. Miguel NavarroSorní. (AVL-Facultat Teologia de València)

El cardenal Pedro de Luna: Benet XIII.

 12'15 hores. Bernard Hodel. (Universitat de Fribourg, Suïssa)

Els Tractats en favor del papat d’Avinyó en els temps de sant Vicent Ferrer.

 13 hores. Antoni Ferrando. (AVL-Universitat de València)

Llengua i pàtria en temps de sant Vicent Ferrer.

 Dia 7                                     Sant Vicent Ferrer

9'30 hores.  Jaume Riera Sans. (Universitat de Barcelona)

L’itinerari peninsular del mestre Vicent Ferrer (1408-1416).

10'45 hores. Rafael Roca. (Universitat de València).

El record de sant Vicent Ferrer al llarg dels segles XIX i XX. 

11'30 hores. Vicent Escartí. (Universitat de València)

El record de sant Vicent Ferrer durant l’Edat Moderna (ss. XVI-XVIII). Relacions, versos i sermons.

12'15 hores. Felipe Garín. (Universitat Politècnica de València).

Fra Bonifaci Ferrer i el seu retaule de la cartoixa de Portacoeli.

 13 hores. Robert Archer. (King’s College, Londres).

Sant Vicent i les dones.

 

 

 

27/05/2010
Congrés Internacional 520 aniversari del Tirant lo Blanch. 2010
05/07/2009
Congrés Internacional Ausiàs March. 550 Aniversari (1400-1459)

El Congrés Internacional dedicat a la figura i obra d'Ausiàs March, en el 550 Aniversari del seu naixement (1400-1459), s'ha celebrat a València entre els dies 8 al 12 de setembre.

Premis València 2017

Accés a la presentació d'obres
Llegir més

CONTACTE

Si desitja posar-se en contacte amb nosaltres ens pot trobar a:

Carrer Corona, 36
46003 · València

Telèfon: 963 883 169
Fax: 963 883 170

iam@alfonselmagnanim.com

ENLLAÇOS
Carrer Corona, 36. 46003-València / Telèfon: 963 883 169 / Fax: 963 883 170 / iam@alfonselmagnanim.com