JORNADES LITERĀRIES
TORNAR
2014-04-11
Jornada Literāria. Santiago Posteguillo inaugura las jornadas literarias de la IAM

 El prestigiós escriptor i novel·lista valencià Santiago Posteguillo ha protagonitzat la jornada literària organitzada per La Institució Alfons el Magnànim al Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat.

En la trobada han participat la diputada de Cultura de la Diputació de València , María Jesús Puchalt i el director de la IAM, Vicent Ribes.

En primer lloc, Posteguillo, que acabar de ser distingit pel Gremi de Llibrers pels valors i la defensa de les llibreries en la societat actual, ha agraït a la Diputació de València esta jornada que, segons l’escriptor, "acosta els escriptors als lectors".

En la trobada amb els mitjans de comunicació, Posteguillo parlà de la seua participació en estes jornades, tenint el seu punt de partida des de la seua última novel la, " Circ Màxim": Utilitzant-la com a referent, explicaré com es construeix una novel la històrica partint d’una idea que tinc en la ment, com em documente i com pense contar-ho perquè resulte entretingut"

 

“Circ Màxim”, conta el govern d’un Trajà que lluita contra la corrupció i, per altra banda, ha de resoldre problemes de fronteres a la Dàcia, per la qual cosa conquistarà la regió i ordenarà la construcció del pont més llarg del món, i pel mig assistirem a les carreres amb cuadrigues del Circ Màxim”, explica.

Per a Posteguillo, este tipus de competicions “són comparables a la Fórmula 1 del segle XXI, però pel que fa a la popularitat, s’assembla més a com es viu el futbol hui en dia”.

L’autor aprofità l’oportunitat per a fer una crida a la lectura i apuntà que a la Comunitat Valenciana, com en altres comunitats, “es llig molt o es llig poc. L’ideal seria aconseguir que el públic lector ho siga fent i que els que no lligen gens o poc es vagen aficionant i descobrisquen que els llibres són finestres a grans universos i grans móns”.

Posteguillo també reconegué sentir-se molt emocionat per la distinció que li ha brindat el Gremi de Llibrers, perquè manté una relació molt pròxima amb els llibrers, “el nostre cordó umbilical amb els lectors”, apunta. “Estan passant per moments complicats i segueixen lluitant per oferir cultura, una cosa que té molt de mèrit, per això m’agrada sentir-me prop d’ells”, assenyalà.

El valencià parlà també de la seua predilecció pel món de la literatura: “Sempre m’agradaren molt la història i la literatura, i quan jo estudiava no era gens fàcil fer dos titulacions. Al final em vaig decidir per la filologia i els estudis anglesos concretament, però l’entusiasme per la història sempre el vaig tindre i per això vaig decidir reprendre la meua passió per l’escriptura. Si t’agrada la història i novel·lar estàs quasi predestinat a fer novel·la històrica”.

Jornades bimensuals

Per la seua banda, la diputada Puchalt informà als assistents que l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, a través de la IAM, organitza estes jornades literàries bimensuals “per a obrir la històrica institució cultural a nous públics amb l’ajuda de grans personalitats del món de la literatura”. “Obrírem en febrer amb Lorenzo Silva i hui les continuem amb Santiago Posteguillo”, ha recordat.

El director de la Institució Alfons el Magnànim reconegué que considera Posteguillo “un escriptor nostre per ser el nostre paisà i també per la seua proximitat i amabilitat”.

Posteguillo és filòleg doctorat per la Universitat de València, i entre les seues obres destaca la trilogia dedicada a Publi Corneli Escipió –“Africanus: el fill del cònsol”, “Les legions maleïdes” i “La traició de Roma”- i la sèrie centrada en l’emperador hispà Trajà de la qual ja s’han publicat els dos primers títulos, “Els assassins de l’emperador” i “Circ Màxim”.

A l’acte assistiren també el director coordinador de museus de la Diputació, Antonio Lis, el director del MuVIM, Joan Gregori, i la directora del Museu de Prehistòria, Helena Bonet, així com un centenar de seguidors de l’escriptor.

Premis Valčncia 2017

Accés a la presentaciķ d'obres
Llegir més

CONTACTE

Si desitja posar-se en contacte amb nosaltres ens pot trobar a:

Carrer Corona, 36
46003 ˇ Valčncia

Telčfon: 963 883 169
Fax: 963 883 170

iam@alfonselmagnanim.com

ENLLAĮOS
Carrer Corona, 36. 46003-Valčncia / Telčfon: 963 883 169 / Fax: 963 883 170 / iam@alfonselmagnanim.com