JORNADES LITERĀRIES
TORNAR
2015-02-04
Sue Grafton participa en la primera tertúlia literāria de la IAM en el 2015

L'escriptora nord-americana Sue Grafton protagonitzà la primera tertúlia literària de l'any organitzada per la Institució Alfons el Magnànim de la Diputació de València. Grafton va completar la primera visita a València amb el lliurament del Premi València de Novel·la Negra al guanyador del 2014, Juan Ramón Biedma.

La diputada de Cultura de la Diputació de València, Maria Jesús Puchalt i el director de la IAM, Vicent Ribes, també varen participar en l'acte literari celebrat en el Museu Valencià de la I·lustració i la Modernitat.

En la seua intervenció, Puchalt va qualificar Grafton de «gran dama de la novel·la negra» i va destacar el compromís de l'autora nord-americana amb el gènere, «que l'ha duta a lletrejar l'alfabet del crim, un codi complet de crims i castics que l'han feta mereixedora de distincions en tot el món».

«La gran responsable del seu èxit és Kinsey Millhone, la detectiva protagonista de l'aclamat abecedari, una espècie d’alter ego de la pròpia Grafton, amb què explora un univers literari, fictici i real en lluita constant contra el mal» —comentà la diputada de Cultura.

Sue Grafton parlà de «l’afer que mantinc amb la novel·la negra des de fa 34 anys. Tinc la sort de viure dos vides, com Sue, més avorrida i normal, escrivint i escrivint, perquè no em veig d'una altra manera, i com Kinsey, d'aventura en aventura, investigant.No sé què faré quan acabe l'alfabet» —digué.

L'autora va qualificar Biedma, el guanyador del València de Novel·la Negra de «nou amic en estes set hores que havem passat junts. La meua assignatura pendent és llegir novel·la espanyola: ho faré».

Per la seua banda, Biedma va agrair la generositat de Grafton i es va mostrar «afalagat per comptar amb una figura com Sue en el lliurament d'este premi fantàstic».

Premis Valčncia 2017

Accés a la presentaciķ d'obres
Llegir més

CONTACTE

Si desitja posar-se en contacte amb nosaltres ens pot trobar a:

Carrer Corona, 36
46003 ˇ Valčncia

Telčfon: 963 883 169
Fax: 963 883 170

iam@alfonselmagnanim.com

ENLLAĮOS
Carrer Corona, 36. 46003-Valčncia / Telčfon: 963 883 169 / Fax: 963 883 170 / iam@alfonselmagnanim.com