"Internet i nosaltres", què estem fent amb les tecnologies?

    • Data:19-02-2020
    • Hora:19:00
    • Lloc:Sala La Muralla del Col·legi Major Rector Peset
    • plaça Forn de Sant Nicolau, 4
    • València
    "Internet i nosaltres", què estem fent amb les tecnologies?

    El filòsof nord-americà Michel Lynch visitarà València el dimecres 19 de febrer per participar en Els Debats del Magnànim. La seua conferència, Internet i nosaltres, servirà per presentar el llibre del mateix títol recentment traduït al valencià pel Magnànim. L'acte tindrà lloc a les 19 hores a la sala La Muralla del Collegi Major Rector Peset (plaça Forn de Sant Nicolau, 4) i l'autor serà presentat per Antonio Ariño, sociòleg, vicerector de Cultura de la Universitat de València i director de l'Institut de Ciències Socials i de la Cultura del Magnànim. La conferència de Lynch serà en anglés i els assistents disposaran d'un servei de traducció simultània al valencià. El llibre, traduït per Josep Ventura, ha estat publicat dins de la collecció Estudis Universitaris, amb una coberta illustrada obra d'Amaya Oyón.


    Què fem amb les noves tecnologies?

    Internet està comportant una revolució en la nostra manera de «saber». Les nostres biblioteques ja no són limitades per murs físics, ni les nostres maneres de processar i accedir al que contenen ja no requereixen una interacció física. Però aquesta innovació tecnològica ha produït una curiosa paradoxa: tot i que sabem més, sembla que entenem menys. Una major dependència de la Vikipèdia i el Google fa que el coneixement siga «més democràtic»? És perillós l’ús de les big data per predir les tendències culturals?


    L’arribada d’Internet ha incitat el debat dels seus efectes i de si el nostre pensament ètic estava a l’alçada del repte que representava. El present llibre està motivat per dues preocupacions: quina és la influència dels canvis tecnològics accelerats en la nostra manera de saber? I la nostra responsabilitat respecte d’aquest saber, quina és?
    Internet i nosaltres no és un llibre «antitecnologia», sinó sobre l’ús que fem de les tecnologies, a partir de l’anàlisi dels fonaments filosòfics de la nostra forma digital de vida.

    Michael Patrick Lynch és escriptor i professor de filosofia a la University of Connecticut, on dirigeix el Humanities Institute i ha rebut la Medalla a l’Excellència de la Recerca de la Facultat d’Arts Liberals i Ciències. Ha obtingut beques del National Endowment for the Humanities i és collaborador freqüent del New York Times. Lynch és un ferm defensor de la importància de la humilitat intellectual en la democràcia, fet que l’ha impulsat a treballar sobre qüestions epistemològiques relacionades amb les big data, entre altres.