Presentació: Entre la música tradicional i el folklore
La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació es complau a convidar-vos a la presentació del llibre Entre la música tradicional i el folklore. Els dolçainers i tabaleters a la Ciutat de València (1850-1930) de Pau Lluís Llorca i Ulzurrun de Asanza.
La presentació se celebrarà el pròxim dijous 06 de juny a les 19:00 hores, en el Centre Cultural La Beneficència, i comptarà amb la participació de l'autor del llibre, Pau Lluís Llorca i Ulzurrun de Asanza, i el professor de dolçaina del conservatori José Iturbi, Xavier Richart.
L'entrada serà gratuïta fins completar aforament.
En aquesta obra, es fa un recorregut per les dècades que van des de 1850 fins a 1930 per comprendre tots aquests agents renovadors i l'impacte que tingueren en la tasca que desenvolupaven els dolçainers, així com en el procés d'adaptació que hagueren de dur a terme i marcaria l'esdevenir de l'instrument fins als nostres dies.
Pau Lluís Llorca i Ulzurrun de Asanza (València, 1978) és llicenciat en Història per la Universitat de València i grau professional de dolçaina pel Conservatori Municipal de Música José Iturbi. Dolçainer de professió i per herència familiar, està en actiu com a intèrpret des de 1987 i en l'actualitat imparteix docència en l'Escola Municipal de Tabal i Dolçaina d'Algemesí i l'Escola de Tabal i Dolçaina Russafa-fa de València.
En l’àmbit de la investigació, ha centrat el seu camp d'estudi en la música tradicional, sobretot en la relacionada amb la dolçaina i el tabal, i ha enfocat les seues anàlisis des del punt de vista de la història sociocultural.
És autor de nombrosos articles especialitzats, on es tracta des de la relació del dolçainer amb la festa fins a l'anàlisi del repertori propi dels instruments, i aquesta és la seua primera monografia sobre el tema.