Presentació: La casa Tena
El pròxim divendres 15 de desembre a les 18:30 hores es presentarà el llibre La Casa Tena. Un segle d’imatgeria valenciana de Juan Bautista Tormos Capilla, de la Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.
La presentació se celebrarà en la Sala Cooperativa Elèctrica de Castellar (C/ Aurora, 34 València), i comptarà amb la participació de Juan Bautista Tormos Capilla (autor del llibre) i Manuel Puchades Giner (coordinador).
L'entrada serà lliure i gratuïta fins a completar l'aforament.
El present llibre és un acurat i exhaustiu treball d'investigació sobre la Casa Tena de València, des dels inicis del més reconegut obrador d'imatgeria valencià envers l'any 1880, fins a la riuada del Túria de l'any 1957 que va provocar el seu tancament definitiu. El lector trobarà informació relacionada amb la vida artística i quotidiana d'un taller dedicat a l'escultura, la imatgeria i l'artesania religiosa tallada en fusta policromada, una forma d’art sacre que arribaria a formar part de la cultura popular de la ciutat de València entre els segles xix i xx. Així mateix, aquest assaig il·lustrat aborda de manera detallada la nissaga dels Vicente Tena pel que fa als aspectes estilístics i catalogació de la seua obra. Tres biografies estretament vinculades amb la plàstica figurativa i les arts decoratives, i entre les quals sobreïx la protagonitzada per l’escultor Vicente Tena Fuster (1861-1946), mestre de la gúbia, coetani de Benlliure i company d'estudis de Sorolla. Un artista dedicat a la imatgeria que gràcies a la seua afició per la fotografia ens ha deixat un llegat gràfic insòlit, a més d'un bon grapat d'esbossos i dibuixos sense precedents que engrandiran la historiografia valenciana. Fins i tot, va ser un home de negocis que va arribar a formar part de la nova burgesia comercial valenciana de l'època participant activament dels esdeveniments i efemèrides més importants que es van donar cita en les primeres dècades del segle xx en la ciutat de València. També s’inclou un apèndix i un annex inèdits. Una obra que, es convertirà en font de consulta ineludible per a conéixer i entendre per què les talles policromades valencianes van ser les més sol·licitades a Espanya des de finals del segle xix fins la postguerra.