Presentació: La història al microscopi. XVIII Assemblea d’Història de la Ribera.

    • Data:25-10-2024
    • Hora:19:30
    • Lloc:INMAVI – Magatzem de Gil
    • Carrer de Salvador Gil
    • Castelló
    Presentació: La història al microscopi. XVIII Assemblea d’Història de la Ribera.

    La Institució Alfons el Magnànim - Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació es complau a convidar-vos a la presentació del llibre La història al microscopi. XVIII Assemblea d’Història de la Ribera.

    Es presentarà el divendres 25 d'octubre, a les 19.30 hores, en la INMAVI – Magatzem de Gil (Carrer de Salvador Gil, Castelló, Ribera Alta).

    L'acte comptarà amb la presència de Paco Teruel Machi, diputat de Cultura de la Diputació de València, Horte Gómez Llàcer, alcaldessa de l’Ajuntament de Castelló, Richard Garrigues González, regidor de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, F. Xavier Martí Juan, coordinador del Secretariat Local de l’Assemblea de la Ribera i editor de l’obra, i Antoni Furió Diego, membre del Secretariat Permanent de l’Assemblea d’Història de la Ribera.

    Amb el lema La història al microscopi, del 9 a l’11 de novembre de 2018 va tindre lloc a la vila de Castelló la «XVIII Assemblea d’Història de la Ribera».

    Aquest volum recull les comunicacions presentades a la secció miscel·lània d’aquelles jornades.

    La majoria se centren en un lloc concret, en una època determinada i en aspectes molt específics, com si l’ull de l’historiador, del geògraf o de l’arqueòleg mirara a través d’un microscopi: d’ací l’ús de l’objecte per posar títol a l’obra.

    Amb l’edició del volum fem una aportació més al corpus historiogràfic constituït per les actes de les edicions anteriors, un conjunt d’inestimable valor que, juntament amb les monografies comarcals i locals, ens permet tenir un coneixement cada vegada més complet dels pobles de la Ribera.

    A cura de Francesc Xavier Martí i Juan, l’obra compta amb vint treballs d’investigació a càrrec de vint-i-sis autores i autors, que s’endinsen en un ventall que contempla geografia, arqueologia, història, historiografia i patrimoni cultural, des de l’òptica més local –hi trobareu treballs focalitzats a Alzira, Antella, Benifaió, Benimodo, Carcaixent, Carlet, Corbera, Llombai, la Pobla Llarga i Sollana– fins a mirades més àmplies i generals de la comarca.