Gènere i TIC

    Fent i desfent gèneres i tecnologies

    (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Pròleg)

    Quina relació té el gènere amb la tecnologia? Què en diuen els feminismes? Té gènere la tecnologia? Per què hi trobem més homes? Quines conseqüències té el seu domini? Per què ens convé que hi hagi més dones, persones LGTBIQ+ en les tecnologies? Com ho podem fer? Internet i les xarxes socials també tenen gènere? Poden ser feministes? I com podrien ser lliures de violències masclistes? Aquestes i d’altres preguntes troben respostes en aquest llibre sobre gèneres i tecnologies de la informació i la comunicació que arriba de la ma d’una de les principals acadèmiques i feministes de les tecnologies dels territoris de parla catalana.

    La relació entre gènere i tecnologia està en constant transformació i fa dècades que genera curiositat i interès des de l’acadèmia, les empreses, les polítiques públiques i els moviments feministes. Per a qualsevol persona interessada en les tecnologies, els estudis de gènere o els feminismes, aquest llibre resultarà aclaridor, inspirador i probablement generarà noves idees, solucions i preguntes.

    Les tecnologies de la informació i comunicació es van fent, desfent i refent, però també els gèneres. Per això sempre hi ha possibilitat de canvi i d’utopia en clau feminista. Aquest llibre identifica alguns grans reptes que tenen al davant les dones i persones LGTBIQ+, però sobretot fa visibles solucions i vies de millora que s’han d’aplicar des d’arreu. S’apunten camins diversos per fer que les dones i persones LGTBIQ+ se sentin més còmodes i progressin quan estudien, treballen i fan i desfan tecnologies a Internet, les xarxes socials o a qualsevol racó del món digital. També es reivindica una societat digital que es desenvolupi amb perspectiva feminista i n’abraci la seva diversitat, per anar fent, desfent i refent un món digital més inclusiu, amigable, curós, lliure de violències, empoderador i alliberador per a les dones, les persones LGTBIQ+ i per a tothom.

    Núria Vergés Bosch. Professora agregada del Departament de Sociologia de la Universitat de Barcelona. Fou directora de la Unitat d’Igualtat de la mateixa universitat. Actualment és directora general de Cures, Organització del Temps i Equitat en els Treballs del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

    És llicenciada en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, màster en Polítiques Públiques i Socials per la Universitat Pompeu Fabra i doctora en Societat de la Informació i del Coneixement per la Universitat Oberta de Catalunya. Ha treballat en diverses universitats i centres de recerca, nacionals i internacionals, així com ha col·laborat amb diverses entitats i col·lectius feministes i per la transformació social de Catalunya. És cofundadora de la col·lectiva Donestech. Té una filla.

    Els seus temes d’investigació i acció se centren en la relació gènere i TIC, els treballs i el gènere, les polítiques públiques i familiars, les violències masclistes, així com les metodologies feministes. En relació a totes aquestes temàtiques compta amb més de cent publicacions i ha participat en múltiples recerques, actes i altres accions tecnoartístiques relacionades. També us la podeu trobar cantant.

    Autor/autora
    Director de la col·lecció
    Pròleg
    Col·lecció
    Estudis Universitaris
    Matèria
    Tecnologia, Enginyeria
    Idioma
    • Valencià
    Editorial
    Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
    EAN
    9788478220571
    ISBN
    978-84-7822-057-1
    Pàgines
    156
    Ample
    12,5 cm
    Alt
    21,5 cm
    Edició
    1
    Data de publicació
    28-03-2023
    Número de la col·lecció
    187
    Tapa blana
    €16,00

    Llibres relacionats