La primera obra didàctica per a oboé a Espanya

    El mètode d'Enrique Marzo i Feo (1870)

    (Autor/autora) , (Director de la col·lecció) , (Revisió)

    La didàctica de l'oboé té el seu primer representant significatiu a Espanya en la figura de l'oboista Enrique Marzo i Feo (1819-ca.1895). La publicació, al 1870, del seu mètode per a oboé significa el primer intent, per part d'un autor espanyol, de sintetitzar en un manual els coneixements instructius necessaris per a adquirir una tècnica instrumental professional per a oboé correcta i eficaç que permeta controlar tots els aspectes tècnics; necessaris per a la interpretació musical amb els distints sistemes d'oboé en ús al nostre país. 

    L'original plantejament tècnic d'Enrique Marzo -amb una particular distribució de continguts i un interessant acompanyament musical per als estudis melòdics i de fraseig, optatiu entre una guitarra o instrument de teclat i una part melòdica escrita per a oboé, sobre la veu superior de l'acompanyament, proposta per a ser interpretada pel professor-, es basa en aspectes tècnics específics com la qualitat sonora, el control de l'afinació i altres relacionats amb la salut, com l'actitud i precaució davant de l'estudi després de la ingestió d'aliments.

    Marzo mostra una preocupació per determinats apartats que inclús en l'actualitat segueixen descuidant-se en molts manuals. Això denota una originalitat significativa, i així es ressalta en l'informe de l'Escola Nacional de Música que apareix al principi del seu mètode. 

    Autor/autora
    Director de la col·lecció
    Revisió
    Col·lecció
    Compendium Musicae
    Matèria
    Música i Dansa
    Idioma
    • Valencià
    Editorial
    Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació
    EAN
    9788478225408
    ISBN
    978-84-7822-540-8
    Pàgines
    159
    Ample
    17 cm
    Alt
    24 cm
    Edició
    1
    Data de publicació
    01-10-2008
    Número de la col·lecció
    6
    Tapa blana
    €12,00

    Llibres relacionats