Notícia del País Valencià
FER PAÍS. 60 ANYS D'IDEES, ESTUDIS, CONVERSES I REFLEXIONS
Néstor Novell (Autor/autora) , Josep Sorribes i Monrabal (Autor/autora)
Amb motiu del centenari del naixement de Joan Fuster i dels 60 anys de la publicació de Nosaltres, els valencians, els autors han volgut fer una anàlisi rigorosa posant el País davant de l’espill en els seus diferents vessants econòmics, socials, culturals i polítics, i arriscant-se a formular línies de superació de dèficits i insuficiències.
A partir de la lectura d’allò que els autors han llegit sobre el País i d’un exercici de contrast d’idees i reflexions, el text suposa un intent atrevit d’arreplegar la complexa xarxa de coneixements conformada per allò que artistes, intel·lectuals i científics, tots ells hereus del canvi de paradigma fusterià, han escrit amb la voluntat de bastir un país possible. La bibliografia que s’hi acompanya és una bona prova de l’esforç fet.
El llibre té, en definitiva, la voluntat de posar al dia la qüestió nacional dels valencians a partir de la realitat social i econòmica del País: una clara aposta per bandejar les terceres vies i per la renúncia a la dignitat individual i col·lectiva que suposa l’assumpció del provincianisme subaltern que, dissortadament, caracteritza la societat i la mentalitat valenciana.
Autors
Josep Sorribes (València, 1951) és economista, professor en la Facultat d’Economia de la Universitat de València i doctor en Ciències Econòmiques. Treballà en l’Ajuntament de València i, entre 1983 i 1988, fou cap de servei i cap del gabinet de Ricard Pérez Casado. S’especialitzà en economia regional i urbana i va treballar singularment en temes que feien referència a la ciutat de València i la seua àrea metropolitana i en l’estructuració i la dinàmica econòmica i social del País Valencià. A més de nombroses publicacions en forma de llibres i articles, ha fet una tasca de difusió important i sostinguda col·laborant en diversos mitjans de comunicació. Així mateix, ha estat promotor d’algunes plataformes culturals i organitzador de dos congressos d’història de la ciutat de València, el 1988 i el 2016. En els darrers anys, ha treballat estretament amb Nèstor Novell en diverses publicacions. Entre la seua extensa obra publicada, cal destacar: Comprendre i gestionar la ciutat: un assaig d'economia i política urbana (PUV, 1997), La ciutat desitjada. València entre el passat i el futur (Tàndem Edicions, 1998), Las áreas metropolitanas. Análisis teórico y experiencia comparada (Consell Metropolità de l’Horta, 1999), Un país de ciutats o les ciutats d'un país (PUV, 2002), València (1808-1991): en trànsit a la gran ciutat (coordinador i coautor, Biblioteca Valenciana, 2007), València, una ciutat manifestament millorable (Facsímil Edicions Digitals, 2011), La ciudad, economía, espacio, sociedad y medio ambiente (editor, Tirant lo Blanch, 2012), Conflicts in the city. Reflections on urban unrest (Nova Publishers, 2015), Nou Viatge pel País Valencià (amb Nèstor Novell, PUV-UA-Institució Alfons el Magnànim, 2017), Sumar per a governar-nos el territori (amb Nèstor Novell, Balandra Edicions, 2019).
Nèstor Novell (Gandia, 1953) és economista i catedràtic d’ensenyament secundari. Ha treballat com a professor de comerç internacional. Va ser el primer director del Centre d’Estudis Comarcals Alfons el Vell (1984-1992), el qual va convertir en un focus d’investigació comarcal i de relacions amb tot l’àmbit de la cultura catalana, així com en una editorial al servei del País. Com a professor, va dirigir i coordinar diversos projectes europeus d’innovació educativa en el camp del comerç internacional. Va treballar en l’Ajuntament de Gandia, en els departaments d’Urbanisme i de Promoció Econòmica i Innovació, on va codissenyar projectes com el Pla d’Habitatge, el Pla de Turisme Cultural basat en els clàssics i els Borja, el CIG de l’UV a Gandia i el Projecte Innova. Va ser cofundador del moviment cívic Nacionalistes de la Safor (1991-1994). Dirigí «Les converses de maig» (2017-2019). És col·laborador en mitjans de comunicació i en diversos projectes de caràcter cívic i cultural. Ha publicat i coordinat una diversitat de projectes editorials col·lectius: El llibre de la Safor (1983), Debat, propostes nacionals per a un poble (CEIC Alfons el Vell, 1987), Business contacts in international trade (IFAPLAN, 1995), Manuals de pràctiques en empresa de comerç internacional (Comissió Europea, 2001), Pla de promoció socioeconòmica i d’ordenació territorial de les Comarques Centrals Valencianes (Consorci de les CCV, 2002), La Safor en xifres (CEIC Alfons el Vell, 2003), Registre meteorològic per a l’estudi de la climatologia de Gandia i el seu districte (1915-1944), de Gaietà Garcia Castelló (CEIC Alfons el Vell, 2006), País! País? País (Balandra Edicions, 2017), Nou Viatge pel País Valencià (amb Josep Sorribes, PUV-UA-Institució Alfons el Magnànim, 2017), Sumar per governar-nos el territori (amb Josep Sorribes, Balandra Edicions, 2019). El 1992, la Fundació Jaume I li va atorgar el Premi d’Actuació Cívica Catalana.
- Autor/autora
- Néstor Novell
- Autor/autora
- Josep Sorribes i Monrabal
- Col·lecció
- Col·laboració amb Editorials. Balandra Edicions
- Matèria
- Societat i Ciències Socials
- Idioma
- Valencià
- Editorial
- Balandra Edicions
- EAN
- 9788478229253
- ISBN
- 978-84-7822-925-3
- Pàgines
- 586
- Ample
- 17 cm
- Alt
- 24 cm
- Edició
- 1
- Data de publicació
- 19-01-2022
Ressenyes
Ressenya per per Xavier Ferré Trill.
Llibres relacionats
V Congrés d'Estudis de la Vall d'Albaida
Negacionisme de gènere
Aproximacions a l'esperit del temps
La immigració estrangera al País Valencià
Sofriments socials
Camins d'incertesa i frustració
Superior
La sociedad del conocimiento en la Comunitat Valenciana
La paradoxa de l'alliberament
Salud y sistema sanitario en la Comunitat Valenciana