El Magnànim recupera l'obra de Trini Simó, una de les periodistes clau de les lletres valencianes

- El llibre reunix una selecció dels articles de l'escriptora, un patrimoni que mereix ser recordat com a mitjà per a recuperar una part de la memòria històrica.
La Institució Alfons el Magnànim, l'editorial de la Diputació de València, recupera l'obra de Trini Simó, una de les periodistes clau de les lletres valencianes. La preocupació transversal de Trini Simó per afrontar, amb gran intensitat i generositat, els grans problemes del seu temps, com eren el feminisme, la lluita pel medi ambient, la protecció del patrimoni arquitectònic o el suport a les mobilitzacions socials en defensa de la ciutat i el territori es va posar de manifest a través d'un bon nombre d'articles periodístics en diferents mitjans de comunicació. Aquest llibre reuneix una selecció dels seus articles, un patrimoni que mereix ser recordat com a mitjà de recuperar una part de la nostra memòria històrica, però també per a reivindicar la figura de Trini Simó i la de totes aquelles persones i col·lectius socials que han contribuït amb les seues publicacions i el seu treball a millorar l'habitabilitat del territori. S'han ocupat de l'edició Carles Dolç, Carmen Jordà, Joan Olmos i Dolores Sánchez Durà, amics i companys de Trini en moltes de les seues batalles.
Trinidad Simó Terol (València, 1935-2020). Doctora en Història de l'Art per la Universitat de València, es va especialitzar en el patrimoni i en l'arquitectura modernista. Fou professora d'Història de l'Arquitectura i de l'Urbanisme en la Universitat Politècnica de València fins a la seua jubilació. Autora de nombroses publicacions d'art i urbanisme, destaquen La arquitectura de la renovación urbana en Valencia (1973), la monografía sobre Joaquín Sorolla (1980), Valencia centro histórico. Guía urbana y de arquitectura (1983) y La vivienda y la calle. La calle de Cavallers de Valencia como ejemplo de desarrollo urbano (1996).
Vinculada al moviment feminista des dels anys seixanta, va ser fundadora i presidenta de l'Associació de Dones Universitàries. Així mateix, va desenvolupar una intensa activitat, amb nombroses col·laboracions en diaris i revistes, en suport de diferents moviments socials urbans de la ciutat de València, en defensa del jardí del Túria, del Saler, de l'arquitectura modernista, del Botànic o del Cabanyal.