Art i ciència: la influència dels malalties en l’obra de Puccini, Stevenson i Dickinson
El pròxim 26 de gener, la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació organitza l’acte «Art i ciència: la influència de les malalties en l’obra de Puccini, Stevenson i Dickinson», una conversa entre Àngels Royo Peiró, oncòloga i divulgadora de la història de la medicina, i Anna Moner, escriptora i artista plàstica.
Àngels Royo és llicenciada en Medicina i especialista en història de la ciència, comunicació científica, oncologia farmacèutica i intel·ligència emocional. És autora del llibre de divulgació oncològica Clar i Ras. Parlem del càncer. Reflexiona sobre qüestions comunes que no es tracten de manera habitual quan parlem de la malaltia i analitza el present i el futur de l’oncologia.
Anna Moner és coordinadora de l’Institut d’Humanitats i Patrimoni del Magnànim, llicenciada en Història de l’Art, artista i escriptora. Ha escrit textos per a catàlegs d’exposicions i revistes especialitzades i ha participat en programes de ràdio, així com en nombroses activitats literàries. Ha publicat diversos relats i novel·les com Les mans de la deixebla (Bromera, 2011), Premi Enric Valor; El retorn de l’hongarès (Bromera, 2015), Premi Alfons el Magnànim, Premi Túria i Drac de Sant Jordi 2015 de Catalunya Ràdio i del diari cultural Núvol, i La mirada de vidre (Bromera, 2019), Premi Ciutat d’Alzira.
Recentment, la Institució Alfons el Magnànim ha publicat el llibre Emily Dickinson. Poemes 1850-1886. Emily Dickinson és una de les artistes que es tractaran en la conversa entre Àngels i Anna. El llibre és una traducció de la poesia completa d’Emily Dickinson (Amherst, Massachusetts, 1830-1886) d’acord amb l’edició de R. W. Franklin, i comprén 1.789 poemes datats entre 1850 i 1886 d’esta poeta pràcticament desconeguda en vida, tant als Estats Units com a la resta de món. A partir de la divulgació regular en el segle passat, Emily Dickinson ha obtingut cada vegada més reconeixement per la singularitat de la seua poesia i per la seua personalitat humana complexa a mesura que se la coneix i se l’estudia més.
L’acte tindrà lloc dijous que ve 26 de gener a les 19:00 h en l’Octubre Centre de Cultura Contemporània (carrer de Sant Ferran, 12, València).