El Magnànim presenta la nova 'Debats' amb una taula redona sobre les comunitats imaginades al segle XXI

    • Data:07-10-2016
    El Magnànim presenta la nova 'Debats' amb una taula redona sobre les comunitats imaginades al segle XXI

    La revista inicia la nova etapa amb un monogràfic homenatge al politòleg Benedict Anderson

    El primer número de la nova etapa de la revista Debats. Revista de cultura, poder i societat es presenta al públic després de la profunda renovació efectuada pels nous gestors de la Diputació de València en esta veterana publicació, nascuda en 1982. Amb este motiu, la Institució Alfons el Magnànim ha organitzat una taula redona el dijous, 6 d’octubre, a les 19.30 hores, en la sala Gregori Mayans del MuVIM, sota el títol Comunitats imaginades al segle XXI i amb la participació de Joaquim Rius (director de la revista), Albert Moncusí (professor d’Antropologia, UV), Àlvar Peris (professor Comunicació Audiovisual, UV) i Enric Castelló (professor del Departament d’Estudis de Comunicació de la U. Rovira i Virgili).

    La revista Debats de la Institució Alfons el Magnànim presenta el primer número de la nova etapa que ara comença, amb nombrosos canvis que comencen per la direcció, ara a càrrec del sociòleg Joaquim Rius-Ulldemolins; la renovació quasi total del consell de redacció i la creació d’un consell científic assessor amb personalitats de reconegut prestigi en el món universitari. La revista eixirà a més amb un nou disseny, amb un format més reduït i modern, realitzat per Juan Nava, que prestarà una singular atenció a les illustracions, i canvis en la periodicitat (s’editaran tres números anuals). Pel que fa als continguts, Debats pretén estar present en els grans debats de la societat actual i convertir-se en un instrument de reflexió i debat sobre qüestions com ara la cultura, el poder, la política, la identitat, el territori i el canvi social.

    Monogràfic homenatge a Benedict Anderson

    El número de Debats que es presenta (el 130/1) és un monogràfic dedicat a l’obra i la figura intellectual del recentment desaparegut professor Benedict Anderson, sota el títol “Comunitats imaginades al segle XXI” que, coordinat per Rius-Ulldemolins, recull textos de diferents professors i intellectuals, entre les quals destaca la de Craig Calhoun, director de la prestigiosa London School of Economics and Political Science, sempre al voltant del concepte de les comunitats imaginades, afortunada metàfora creada per Anderson i que continua mostrant-se útil per analitzar la realitat social.