Es presenta la col·lecció «Urània» en la Fira del Llibre de València
La Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació ha presentat la col·lecció «Urània» dins de la programació de la Fira del Llibre de València.
La col·lecció «Urània», dirigida per l'astrònom i catedràtic de la Universitat de València Vicent J. Martínez, és una aposta per a fer arribar al públic valencià i a l'hispanoparlant firmes de la divulgació científica d'ací i de tot el món que expliquen temes complexos d'una forma amena i captivadora.
La presentació tingué lloc dimarts 30 d'abril a les 17.30 hores i va comptar amb la participació de Vicent J. Martínez, director de la col·lecció, Beatriz Ramírez Velado, responsable de didàctica de l'Aula del Cel, Pedro Ruiz-Castell, autor d'Historia de la tecnología a través de veinte objetos, Amelia Ortiz Gil, autora d'Astronauta, i Mariano Moles Villamate, autor d'El universo a vista de pájaro.
· Historia de la tecnología a través de veinte objetos, de Pedro Ruiz-Castell
El desenvolupament de la tecnologia s'ha vist influït al llarg de la història per aspectes com la política, la religió, la guerra, l'economia o la cultura. A partir d'una vintena d'objectes, este llibre aprofundeix en les etapes del desenvolupament tècnic de la humanitat examinant-les breument però rigorosament.
· Astronauta, d'AmeliaOrtiz Gil
Al juny de 1963, l'URSS posava en òrbita la primera dona cosmonauta. El camí no va ser fàcil per a Tereixkova i les seues companyes, però, per a les dones dels Estats Units, es convertiria en una missió impossible fins a vint anys més tard. Des de llavors, el nombre d'exploradores espacials encara està lluny d'igualar el dels seus companys masculins.
· El universo a vista de pájaro, de Mariano Moles Villamate
Quina és la perspectiva adequada per a apreciar l'univers en conjunt? Eixa és la qüestió que inspira este llibre, que comença considerant la idea d'univers i els principis assumits per a conéixer-lo. Dades i teoria són la base del coneixement científic. Es detalla el model estàndard amb els seus èxits explicatius sense oblidar algunes tensions que apareixen en confrontar-lo amb les dades, cosa que permet concloure que la cosmologia no està tancada.