Joan Dolç va presentar el seu llibre sobre la transformació de l'Horta Nord
El Centre Cultural la Beneficència va acollir la vesprada de dimecres 17 de gener l'acte de presentació del llibre En el fons, la terra. L'Horta en la memòria, de Joan Dolç, organitzat per la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d'Estudis i d'Investigació.
El llibre és un exercici literari que juga amb la cronologia per a incloure esdeveniments passats i futurs en una narració de caràcter autobiogràfic que aparentment abasta només un lustre. Això permet a l'autor explicar des de dins la transformació d'un món secular en decadència. Ho fa mitjançant la mirada subjectiva, però també fa ús de l'apunt històric, la descripció antropològica, l'observació de caràcter sociològic i reflexions abundants sobre el pas del temps i el valor de la memòria.
La presentació tingué lloc en la sala Alfons el Magnànim a les 19 hores, i hi participaren Joan Dolç, autor del llibre, Francesc Pérez Moragón, director de la col·lecció «País», i Vicent Flor, director del Magnànim.
Joan Dolç va nàixer el 1956 a Alboraia (Horta Nord). S'inicià en la literatura en la dècada dels vuitanta, quan començà a publicar novel·les que mesclaven un humor destrellat amb les convencions del gènere policial. Eren històries en què convergien un ruralisme cada vegada més anacrònic, d'on ell procedeix, i una industrialització que mai acabava de quallar.
Després d'un periple professional que el va allunyar molt d'aquell entorn i aquells temes, Dolç torna ara amb unes memòries peculiars que juguen amb el temps i, de tant en tant, prenen forma d'assaig literari per a donar forma a una visió vitalista i alhora crepuscular del paisatge i la seua infància, que considera definitivament perduts.