Llibres més populars de FV
El passat 27 d'abril es va celebrar la 58a edició de la Fira del Llibre de València que va romandre oberta fins al 7 de maig, des de l'organització de l'esdeveniment han destacat que enguany han tancat amb un total de 500.000 visitants, 130 autors convidats i més de 1.000 activitats organitzades als jardins de Vivers amb una facturació d'un milió d'euros, un 20% més que l'any passat.
La Institució Alfons el Magnànim va estar present en aquesta fira on hem registrat un creixement de vendes del 152,94% en relació amb l'any passat. Una de les claus d'aquest bon acolliment és una gran varietat de títols i gèneres de les nostres novetats.
Aquestes són les lectures més populars del Magnànim segons els resultats de venda, apostes segures que no et decebran:
Un planeta creatiu. Com va començar la vida a la Terra i com la fabricarem en el laboratori de Juli Peretó.
Aquest text exposa les principals explicacions científiques sobre l’emergència natural i la fabricació artificial de la vida, així com el desplegament de la complexitat biològica al llarg de quasi quatre mil milions d’anys. L’autor presenta, no sols les idees actuals i els seus antecedents històrics i filosòfics, sinó que ens aporta anècdotes i vivències de més de trenta anys d’estudi d’una qüestió científica tan fonamental com la de l’origen de la vida terrestre.
El negoci de les aules. L'ensenyament privat i concertat al País Valencià de Moisés Pérez Pascual.
El negoci de l’ensenyament concertat i privat del País Valencià està conformat per una xarxa d’actors amb uns interessos ideològics i uns lligams econòmics que rarament són identificats quan intervenen en la discussió pública i mediàtica sobre l’educació. En aquesta recerca periodística, els lectors tenen l’oportunitat de fer un viatge a través d’una teranyina que va ser beneficiada en detriment de l’escola pública durant les dues dècades de governs dretans al territori valencià. Un model educatiu assenyalat, a més, per fomentar la segregació social.
El Sàhara. La terra promesa de Vicent Garcia Devís.
En aquesta segona edició, s’ha intentat actualitzar els moviments geoestratègics internacionals sobre la descolonització del Sàhara Occidental. A més, es donen a conéixer per primera vegada les cròniques que Vicent Andrés Estellés va escriure el 1974 per a Las Provincias, l’única vegada que s’havia desplaçat com a reporter a una zona de guerra per a cobrir el conflicte. Finalment, s’ha inclós un article de la Revista Mètode on s’exposa com la flora i la fauna pateixen també els efectes directes i col·laterals del conflicte.
La música popular de Vicent Torrent i Centelles.
En aquestes pàgines, d'una banda se'ns convida a realitzar un viatge pels escenaris de la música tradicional valenciana i, d'una altra, l'autor tracta de legitimar críticament la nostra actitud cap a ella. Aquesta música ja no apareix en el seu context històric propi, ja que la societat de la qual era expressió directa ha desaparegut; ara recobra per a nosaltres una funció diferent: apareix com a objecte cultural que mereix ser preservat pel seu valor estètic i perquè està connectat amb l'expressió de la identitat col·lectiva.
La immigració estrangera al País Valencià. Espills per a una societat diversa i canviant de Albert Moncusí Ferré.
Aquest llibre convida a aproximar-se a les migracions a través d’un seguit d’aspectes que permeten entendre algunes de les transformacions més importants de la societat valenciana. El perfil sociodemogràfic de la població immigrada i la seua evolució i l’aportació que representa a la societat valenciana; les polítiques de regulació de fluxos, de cooperació i de ciutadania; el treball, les condicions de vida, la salut i les desigualtats; la participació associativa i les relacions socials i la convivència; les creences, els valors i les pràctiques culturals i religioses, són aspectes que es tracten als diversos capítols del llibre.