Podríem fer-ho millor posa a debat el llibre de Moisés Pérez
Moisés Pérez presentà el seu llibre El negoci de les aules. L’ensenyament privat i concertat al País Valencià en el programa Podríem fer-ho millor d’À Punt, i es posà l’escola concertada i privada a debat.
El llibre és fruit de la Beca Josep Torrent de Periodisme d’Investigació de la Unió de Periodistes i ha sigut editat per la Institució Alfons el Magnànim – Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. És un treball d’anys d’investigació periodística profunda, en la qual una de les principals característiques és que el lector tindrà una visió panoràmica de l’educació i podrà saber qui és qui en tot el procés educatiu.
Pérez relaciona l’educació concertada amb els governs del PP, durant els quals, segons ell, es varen impulsar tot un conjunt de mecanismes i iniciatives legislatives que varen afavorir la concertada; a conseqüència d’això, es va produir una segregació d’alumnes. Els col·legis concertats tenen un percentatge molt baix d’immigrants i alumnes amb exclusió social, no hi ha llibertat d’elecció per part dels alumnes i, durant la seua investigació, descobrí que no era fàcil accedir a dades dels diners públics que reben estos col·legis.
Amb el canvi de govern, el Botànic va intentar igualar esta situació, la qual cosa, segons ell, aconseguí en part al principi, però després va topar amb els tribunals amb sentències en contra del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana i el Tribunal Suprem.
Pérez acaba remarcant que hi ha centres concertats, com alguns gestionats per cooperatives o altres parroquials, que fan una faena més lloable i molt més pareguda a la de la pública.