Recomanacions literàries per al dia del pare

    • Data:14-03-2022
    Recomanacions literàries per al dia del pare

    Qualsevol dia és bo per a fer un regal a la teua mare, al teu pare o a les teues amistats. Però el 19 de març s’acosta i, cada any, moltes persones es fan la mateixa pregunta: quin és el regal perfecte per al meu pare?

    Ni corbates, ni camises, ni calcetins. Des del Magnànim vos convidem a regalar un bon llibre per a desconnectar de la rutina. Per això, hem preparat una llista amb alguns llibres per a regalar el dia del pare.

    Llibres per a recordar

    Els fantàstics 70 (1969-1794), Josep Piera

    Josep Piera recorda els seus anys d’universitari a la València dels anys setanta. Una època on tot estava per fer i per qüestionar. I, també, el moment en què va decidir dedicar-se a l’escriptura. Memòries que conformen, en paraules de l’autor, “una fantasia real” que remourà els records de qui va ser jove en aquell temps.

    Pescar en la memòria, Beatriz Santamarina Campos i Aida Vizcaíno Estevan

    Els redolins, la pesca al cel, l’ambulant, els atifells, les embarcacions... L’Albufera atresora la saviesa de moltes generacions de pescadors. Qui ha viscut a prop del llac, de segur, recorda molts dels sistemes de pesca tradicional. Les autores arrepleguen el testimoni del seu ús i la memòria de les persones que l’habiten.

    Per als artistes i festers

    Ruta gráfica. El diseño del Sonido València, Moy Santana i Antonio José Albertos

    Si els vostres pares van ser joves als 80 i els 90, i encara coregen alguna tonadeta de Chimo Bayo, este llibre els portarà molts bons records. De la mà de grans noms del disseny, fem un recorregut per l’art gràfic que va sorgir al voltant de la Ruta del Bakalao.

    Manuel Boix. La forja d'un pintor, Martí Domínguez

    Són més d’anar a exposicions? Ho tenim tot cobert. La biografia de Manuel Boix és un d’aquells llibres que dona gust tindre per casa, editat amb molta cura i carregat de fotografies de l’obra del pintor de l’Alcúdia. Compte perquè és el primer volum de la col·lecció Vides d’art i en vindran més!

    Per als ferits de lletra

    Antoni Ferrer, poesia completa

    Antoni Ferrer és un dels poetes contemporanis més reconeguts, guanyador de dos premis Ausiàs March i un Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians. Un poeta amb una aposta ferma i creïble per la vitalitat, que defensa des de la consciència moral, la reflexió, la pregària, la queixa i la crítica.

    El temps en ordre, Teresa Pascual

    La sensibilitat i la intimitat vertebren els textos de la poeta del Grau de Gandia, on crea atmosferes que reflecteixen els plecs i la complexitat de la realitat que les paraules solen ocultar. Versos que relacionen l’aspecte sensitiu amb el reflexiu, que s’interroguen sobre l’escriptura mateixa i que, sovint, ens sorprenen acostant-se a l’oralitat.

    Per als entusiastes de la història

    Un rei, un déu, una acadèmia, Carles Fenollosa

    Carles Fenollosa ens introdueix en el dietari íntim de Bernat Guillem Català de Valleriola (1568-1607). Un document clau que ajuda a explicar tota una època i que ens mostra el model de llengua escrita que podia fer servir llavors un membre de les classes altes de la capital del Regne de València.

    Llorente i Blasco Ibáñez: entre la política i la literatura

    Dos dels nostres tòtems culturals de finals del segle XIX i líders del conservadorisme i del republicanisme valencians, respectivament, estigueren enfrontats. Plantejaments oposats sobre la Guerra de Cuba, el servei militar o la recuperació del valencià en la literatura, que Antoni Ferrando arreplega i estudia.