Tornem plens de novetats
El mes de setembre és el mes de les novetats literàries, i este nou curs tornem amb les piles carregades i plens de novetats que intentaran fer més suportable la tornada a la rutina.
La Institució Alfons el Magnànim selecciona i recorda alguns dels seus darrers títols publicats més destacats amb una mescla d’escriptors locals i estrangers i gèneres variats, que van des d’estudis fins a la novel·la gràfica.
Cançons populars per a cor mixt, d’autors diversos
Esta obra conté un repertori variat i conegut per tots i aspira a convertir-se en un referent essencial perquè els nostres cors, tant aficionats com professionals, puguen cantar les cançons que des de sempre havem cantat, moltes de les quals mai no s’havien adaptat per a cor mixt.
La madriguera. La trama de Cooperación del caso Blasco, de Sergi Tarín
Esta investigació periodística s’endinsa en el dia a dia de la Conselleria de Cooperació entre 2007 i 2011 i relata com fou l’operació mediàtica i policial que escapçà la trama, així com els dos judicis, de resultat dispar, que portaren Rafael Blasco i els principals capitostos de la xarxa a presó. Així mateix, explica de manera minuciosa i des del terreny el frau en set projectes a la República Dominicana amb els quals es desviaren diners i que caracteritzen a la perfecció el modus operandi de la trama corrupta.
El riu Vinalopó. Història i geografia al sud valencià, d’autors diversos
Este volum reuneix nou investigacions actuals sobre el riu Vinalopó. S’aborden problemes i reptes entre la complexa societat actual i la seua relació amb la natura: les dificultats per al drenatge de les aigües superficials en tota la conca alta, els contrastos climàtics marcats, l’interés i la utilització de les barrelles, la relació entre el marc estructural i l’endorreisme, la personalitat hidrològica i històrica, la sobreexplotació i la contaminació de l’aigua, i la gestió i l’ús del subministrament hídric.
Rotunda, de Candela Sierra, Premi València de novel·la gràfica en valencià 2022
Rotunda, guanyadora del Premi València de novel·la gràfica 2022, és la brillant primera obra de Candela Sierra: una història que ens descobreix les incoherències d’un panorama laboral que s’ha vestit de neologismes i tendències, però que, en realitat, encara manté en l’interior valors neoliberals i masclistes.
La construcción del sujeto robado. El arte hecho por mujeres en Alicante (1950-2020), d’autors diversos
A través de les investigacions d’historiadors i crítics d’art que s’arrepleguen en este llibre i de les vint-i-quatre dones seleccionades, l’editor, Juan Antonio Roche Cárcel, ha concretat i agrupat els textos en quatre apartats: «La interiorización: autonomía y fusión, hibridación y armonía»; «El ser humano problemático. Los cuerpos y las emociones como intermediarios»; «La naturaleza: fusión y protección», i «Hilos, tramas y urdimbres que cosen y construyen la vida y el mundo».
Fadrique Furió Ceriol. Obra completa II. Els tres llibres de les institucions retòriques de Frederic Furió Ceriol.
Els Institutionum rhetoricarum libri tres, de Frederic Furió Ceriol (traducció del nom llatí amb què escrivia, Fridericus Furius Caeriolanus), fon la primera obra publicada per l’humanista valencià a Lovaina, en 1554, i constitueix el segon volum de les seues obres completes. No només ens trobem davant d’un manual de retòrica dirigit a tots els que tinguen interés per dominar el llenguatge i millorar-ne l’expressió, sinó que és la carta de presentació de Furió Ceriol com un humanista compromés amb la societat del seu temps i la seua aposta per la paraula com el millor mitjà per al bon govern i l’acció política, que enfronta amb la tirania i la violència.